ORANGE BABIES
POSBANK CHALLENGE

Orange Babies
Orange Babies is een goede doelen stichting die kinderen steunt die het hiv virus hebben of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies door het geven van voorlichting, medische hulp, het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar de vrouwen en kinderen terecht kunnen. Orange Babies helpt kinderen en moeders in Zuid Afrika, Namibië en Zambia.

Ng’ombe open community school
We fietsen voor de Ng’ombe open community school. Orange Babies steunt deze school om de weeskinderen in Ng’ombe, de sloppenwijk van Lusaka (Zambia), een betere toekomst te geven. De school geeft gratis onderwijs aan kinderen en probeert alle kinderen elke dag een maaltijd te geven. Ook helpt de school om verspreiding van hiv en aids tegen te gaan.

Op de school zitten 530 kinderen die bijna allemaal hun ouders verloren hebben aan hiv en aids. Ze hebben zelf geen geld voor eten, schoolkleding en lesboeken. De school heeft erg weinig geld en daarom steunt Orange Babies de school. Het belangrijkste is dat de kinderen 1 x per dag een maaltijd krijgen, want als je honger hebt, kun je je minder goed concentreren en dus minder goed leren. Ook zijn er kinderen die medicijnen krijgen omdat ze zelf hiv hebben. Medicijnen kun je niet innemen op een lege maag. De school wil graag een grote oven laten maken om zelf brood te kunnen bakken. Dat brood is voor de kinderen en ze gaan het verkopen aan winkels om extra geld te verdienen. De school heeft dus geld nodig voor eten en een broodoven maar ook voor schoolkleding en lesmateriaal.

Bekijk hier de film, zodat je ziet hoe het in Zambia er aan toe gaat en waarom jouw hulp nodig is!